Sposób przygotowania

Do zrobienia ciasta wykorzystać połowę ciasta z przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/127784/rogaliki-drozdzowe-z-nadzieniem-szynkowo-cebulowym.html Do rondla wlać mleko, zagrzać, dodac 1 łyżeczkę soli i cukru, 10 dag drożdży i wymieszać .Dosypać mąkę, Mikserem z widełkami spiralnymi zmiksować ciasto, uzyskać kulę. Wstawiać je na 30 minut do piekarnika podgrzanego do 5o stopni z termoobiegiem. Wyrośnięte ciasto wyjąć z piekarnika i zagnieść ręcznie. Drugą część ciasta rozwałkować w kształt koła. Koło pokroić na 10 równych trójkątów. Na Każdy trójkąt nałozyć kwadratowy kawałek sera żółtego zwinąć w spiralę. Zawijańce ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem. posmarować je na wierzchu żółtkiem wymieszanym z mlekiem i odstawić do ponownego wyrośnięcia na około 15 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni, piec przez 20 minut. Z drugiej połowy przygotować 8 rogali, które znajdziecie w poprzednim przepisie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    apetyczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    fajny przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !