Sposób przygotowania

Do rondla wlać mleko, zagrzać, dodac 1 łyżeczkę soli i cukru, 10 dag drożdży i wymieszać .Dosypać mąkę, Mikserem z widełkami spiralnymi zmiksować ciasto, uzyskać kulę. Wstawiać je na 30 minut do piekarnika podgrzanego do 5o stopni z termoobiegiem. Wyrośnięte ciasto wyjąć z piekarnika i zagnieść ręcznie. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować w kształt koła. Koło pokroić na 8 równych trójkątów. Na Każdy trójkąt nałozyć nadzienie z przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/127775/farsz-szynkowo-cebulowy-do-rogalikow.htmli zwinąć w rogaliki. Rogaliki ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem. Po ułożeniu rogalików na blasze posmarować je na wierzchu żółtkiem wymieszanym z mlekiem i odstawić do ponownego wyrośnięcia na około 15 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni, piec przez 20 minut. Z drugiej połowy przygotować 10 zawijańców z serem, które znajdziecie w kolejnym przepisie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetne i apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !