Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielonka w biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielonka/ mortadela 50 dag
mąka według uznania
tłuszcz do smażenia
Ciasto:
mąka 4 łyżki
jajko 3 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól 1 łyżeczka
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielonka w biszkopcie

Z mielonki zdjąć skórę, wędlinę pokroić w cienkie plastry. Każdą stronę obsypać mąką. Jajka umyć, żółtka oddzielić, z białek ubić pianę. Do piany wsypać szczyptę gałki muszkatołowej oraz przyprawy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do żółtek, wymieszać, połączyć z pianą. Ciasto delikatnie wymieszać . Na patelni rozgrzać tłuszcz, mielonkę maczać w cieście, smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.02.2014 08:36
fajny przepis
sunnymood 28.06.2012 19:59
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak