Sposób przygotowania

Małże myjemy pod bieżącą wodą,dokładnie zeskrobujemy narośla.Obieramy cebulę i czosnek,kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy oliwę,podsmażamy cebulę z czosnkiem,po chwili dodajemy wino i pokrojone w kostkę pomidory.Doprawiamy solą i pieprzem.Po czterech minutach dodajemy małże i dalej gotujemy pod przykryciem jakieś 6 minut.Po tym czasie małże się otworzą i będą gotowe.Małże wyjmujemy polewamy sosem z pomidorami.Podajemy od razu.Małże można posypać natką pietruszki.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo chciałabym tego spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !