Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 10 sztuk
cebula czerwona 2 sztuki
sałata chrupiąca 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
majonez 1 sztuka
feta 2-3 opakowania
ser żółty 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory

Odkrajamy głowki pomidorów, delikatnie wyjmujemy środki do miseczki. Cebulę, i paprykę krojimy najdrobniej jak się uda, dodajemy do miseczki z środkami pomidorów, wrzucamy fetę i meiszamy by uzyskać jednolitą masę. do wnetrza każdego pomidora wkąłdamy listek lub dwa drobno poszarpanej sałaty, łyżke pasty wazywno fetowej, po wierzchu smarujemy delikatnie majonezem, uważając by nie przesadzić, i posypujemy startym serem, przekąska gotowa:) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 06.12.2012 21:14
smaczne:)
Joanna108
Joanna108 28.04.2012 09:13
lubię takie połączenie
eli82 29.08.2011 07:36
super
Sylwia88 12.04.2011 17:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak