Sposób przygotowania

Warzywa myjemy i osuszamy.Z cukinii odcinamy końce przekrajamy je wzdłuż na połówki i wydrążamy część miąższu.Obraną cebulę oraz oczyszczoną z pestek paprykę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oliwie,dodajemy posiekany miąższ z cukini i smażymy razem 5 min aż odparuje większość płynu.Podsmażone warzywa studzimy i dodajemy do mielonego mięsa,następnie do farszu wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą,całość doprawiamy zmiażdżonym czosnkiem,miętą solą oraz pieprzem.Masę dokładnie wyrabiamy i nakładamy do wydrążonych cukinii.Faszerowane cukinie układamy w brytfannie podlewamy wodą,wierzch posypujemy pokrojonymi oliwkami i przykrywamy plasterkami mozzarelli.Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i zapiekamy 30 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !