Sposób przygotowania

Rozbić ( tłuczkiem do mięsa ) pierś na foremny płat ( ostrożnie by nie przerwać włókien mięsa ) . Posolić i popieprzyć. Ułożyć na mięsie kiełbaski .Zawinąć podkładając boki tak by uformować kształtny rulon. Ułożyć wędzonkę tak by plastry zachodziły na siebie i ułożyć na niej roladkę. Zawinąć zawiązując nicią do mięsa . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladkę na rumiano. Dołożyć masło. Podlać wodą .Dołożyć pokrojony w centymetrowe kawałki por i marchew pokrojoną w słupki.. Dusić na małym gazie 30 minuttak by sos odparoweał do objętości 1/2 szklanki .Wsypać koper . Doprawić sos. Wyjąć roladkę , usunąć nici .Przekroić na 2 części po skosie .
Podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszne danko.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawe
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo smacznie wygląda!
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    świetna nazwa, oryginalna :) wygląda i brzmi zachęcająco!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !