Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę.Stopniowo dodawać cukier, nadal ubijając.Następnie dodawać po jednym żółtku, a na koniec obie mąki z proszkiem do pieczenia.Wymieszać. Dodać majonez, sok z cytryny i cukier waniliowy.Wymieszać dokładnie.Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.(u mnie forma do babki z kominkiem o średnicy 26 cm), wylać ciasto.Piec w temp.180 stopni ok 45 min. lub do suchego patyczka(u mnie piekła się krócej:).Wyjąć.Można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Babka jest genialna, upiekłam 30 min temu a już połowy nie ma:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    nie słyszałam o przepisie z majonezem, więc wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a ile czasu się robi mniej więcej?
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Przygotowanie i pieczenie trwało mniej niż godzinę:) Ogólnie jest to jedno z łatwiejszych i \"szybszych\" ciast:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super babka
  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    musze wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata23

    bardzo pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !