Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy drobno posiekaną margarynę. Rozcierając dodajemy żółtka, śmietanę i szczyptę soli. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na desce na grubość 0,5 cm. Następnie ciasto tniemy na paski o długości 15 cm. Każdy pasek rozcinamy na środku. Przez rozcięcie przekładamy jeden koniec paska. Ciasto wrzucamy na rozgrzany olej. Gdy faworki się zarumienią wyjmujemy je z garnka i kładziemy na bibułę, żeby odsączyć tłuszcz. Na talerzu posypujemy je cukrem pudrem i odstawiamy do wystygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    wyglądają smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !