Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 1 kg
jajko 2 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 6 łyżek
sos pieczeniowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie najlepiej dzień wcześniej. Zimne przecisnąć przez praskę. Dodaj jajka i mąkę ziemniaczaną. Wyrób gładkie ciasto. Z ciasta formuj małe zgrabne kulki, a w środku rób dołeczek. W garnku zagotuj osoloną wodę i wkładaj do wrzątku kluski. Gotuj, aż wypłyną. Sos pieczeniowy przygotuj wg opisu na opakowaniu. Polej nim gorące kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 13.04.2011 12:24
moje ulubione...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak