Sposób przygotowania

cebulę i paprykę pokroić w kostkę pora w półplastry,czosnek posiekać i utrzeć z solą,pieczarki pokroić na ćwiartki,mięso umyć i oczyścić z błon następnie pokroić w kostkę i przyprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem wymieszać i odstawić na min.2 godz.rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę,pora,czosnek wymieszać i dusić ok.5min.dodać oprószone mąką mięso i smażyć jeszcze 10min.dodać pieczarki,paprykę posiekaną natkę pietruszki wymieszać i po 5min.dodać koncentrat pomidorowy i winopodusić aż wino pomniejszy objętość o połowę,wlać bulion i dusić ok.20min.do miękkości mięsa,doprawić do smaku solą i pieprzem oraz tymiankiem,po czym przelać do 4 miseczek żaroodpornych,z ciasta francuskiego wyciąć 4 koła i nałożyć na bulionówki tak aby zachodziło na boki posmarować rozkłóconym jajkiem w środku nakłuć aby powstała dziurka i zapiec w piekarniku w 180st.ok.30min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !