Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana głowa kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
mięso mielone 40 dag
cebula 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
bulion 2 szkl
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
papryka mielona do smaku
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana głowa kapusty

1. Kapustę oczyść, obgotuj 15 min w osolonej wodzie. Osącz, wydrąż środek. Miąższ posiekaj.
2. Warzywa obierz, opłucz. Cebulę pokrój w kostkę, marchew, pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej oliwę, podsmaż mięso i warzywa. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem, koperkiem oraz mieloną papryką.
3. Farszem nadziej kapustę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Polej bulionem. Zapiekaj 60 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.01.2013 20:06
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak