Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane bakłażany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szt
miód 1 łyżeczka
oliwa 7 łyżek
pieprz
sól
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane bakłażany

Bakłażany pokroić w plastry grubości 1 cm. Posypać solą z obu stron i odstawić na godzinę. Opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Sok z cytryny wymieszać z miodem, oliwą, pieprzem i solą. Posmarować sosem plastry bakłażana i grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.06.2011 08:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak