Sposób przygotowania

Kapelusze grzybów opłukać, ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Rozłożyć do słoików. Z pozostałych składników ugotować zalewę i zalać nią grzyby. Słoiki zamknąć i pasteryzować 10-15 minut. Odstawić w chłodne miejsce na 2 tygodnie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zazdroszczę Ci takiej dużej ilości grzybów. Opieńki sa bardzo aromatyczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam je marynowane,jeszcze mam ich zapasy z tamtego roku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    chętnie bym zjadła
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    oby w tym roku znowu grzybki nam obrodziły :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    uwielbiam opieńki, ale jeszcze do słoików nie kładłem.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a ja się na opieńkach nie znam....nikt mnie nie nauczył zbierać tych grzybków.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam moje grzybki mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !