Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe

Przygotowujemy rozczyn z drożdże cukier i mąka, dodajemy ciepłego mleka i czekamy aż wyrośnie. Masło roztapiamy i dodajemy do przesianej mąki. Do miski dodajemy wyrośnięty rozczyn, sól i cukier i wyrabiamy ciasto. Miskę odkładamy w ciepłe miejsce i przykrywamy lekko ściereczką. Czekamy aż ciasto wyrośnie. Gotowe wyciągamy na stolnicę posypaną mąką i wyrabiamy na dane danie. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 09.09.2013 16:39
Dobre drożdżowe nie jest złe;)
RenataZ-et 11.07.2012 18:08
lubię drożdżowe ciasta
RenataZ-et 11.07.2012 18:08
lubię drożdżowe ciasta
natii3624 29.06.2012 23:37
polecam :)
sara1 25.05.2012 08:08
miało być oczywiście drożdżowiec
sara1 25.05.2012 08:07
nie ma to jak dobry dożdżowiec
LuKaSz4761 20.09.2011 04:26
Pycha
Gosia_60 12.06.2010 15:52
a gdzie składniki ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak