Sposób przygotowania

Przygotowujemy rozczyn z drożdże cukier i mąka, dodajemy ciepłego mleka i czekamy aż wyrośnie. Masło roztapiamy i dodajemy do przesianej mąki. Do miski dodajemy wyrośnięty rozczyn, sól i cukier i wyrabiamy ciasto. Miskę odkładamy w ciepłe miejsce i przykrywamy lekko ściereczką. Czekamy aż ciasto wyrośnie. Gotowe wyciągamy na stolnicę posypaną mąką i wyrabiamy na dane danie. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    a gdzie składniki ?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    nie ma to jak dobry dożdżowiec
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    miało być oczywiście drożdżowiec
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    polecam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię drożdżowe ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię drożdżowe ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Dobre drożdżowe nie jest złe;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !