Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 50 dag
papryka czerwona 1 szt
pomidory 2 szt
Kukurydza z Puszki 20 dag
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia po meksykańsku

Cukinię pokrój w plastry, posiekaj cebulę i drobno pokrój paprykę. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki, wyjmij gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Warzywa wymieszaj. Całość wrzuć na rozgrzane masło, duś 10 min. Dodaj osączona kukurydzę, dopraw. Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.11.2013 14:27
lubię cukinię
IwonaKa 22.11.2013 00:10
świetny przepis,na pewno smaczna
Wafelek2601 25.11.2012 14:45
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak