Sposób przygotowania

Na rozgrane masło i oliwe dałam kurczaka, po chwili szalotki pokorojone i razme sie
smażyło, potem do tego dodałam ryz, wymieszalam wszystko, chwile sie razem smażyło, podlałam winem, poczekałam az odparuje, podlałam bulionem tak by tylko przykrył ryż, posypałam pieprzem, dodałam pokrojony ząbek czosnku oraz szafran, przykryłam. Co jakis czas dolewałam bulionu tyle aby ryz zmiekł. Pod koniec wrzuciłam zielona cześc dymki drobno pokrojona, posypałam jeszcze raz swiezo zmielonym pieprzem, dodałam troche masła, a na talerzu posypałam parmezanem (mała torebka kupna gotowego startego sera).
Wszystko byłoby ok gdyby nie... smak szafranu. Pierwszy raz go uzyłam nie znałam do tej pory jego smaku, kupilam dzis na probe zeby zobaczyc jak smakuje ta najdrozdza
przyprawa swiata, ale nie podszedl nam jego smak, nastepnym razem bedzie bez za to z kurkumą która nada ten sam złoty kolor. Samo risotto jest kremowe, delikatne i smaczne. Bedzie wiecej wersji

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie takie dania 1 garnkowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Przepyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Swietne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !