Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa bługarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
ryż 10 dag
masło 5 dag
koperek do smaku
mleko 300 ml
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
jajko 1 szt
jogurt naturalny 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa bługarska

W litrze wody z masłem i łyżeczką soli ugotuj posiekana cebule, plastry marchewki. Dodaj pokrojona cukinię i ryż. Gotuj 20 min. Dodaj mleko. Zagotuj. Dodaj curry, pieprz i posiekany koperek. Zestaw z ognia, zaciągnij jogurtem roztrzepanym z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.02.2013 08:20
ciekawa zupka
Bernadeta1 20.10.2012 01:05
ciekawa nigdy nie jadłam
Bernadeta1 20.10.2012 01:03
ciekawa nigdy nie jadłam
Sylwia56
Sylwia56 12.10.2011 11:57
ciekawa
Sylwia56
Sylwia56 12.10.2011 11:57
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak