Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz 4 smaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 80 dag
olej 6 łyżek
sos sojowy 6 łyżek
keczup 6 łyżek
ocet winny 4 łyżki
chili 1 szt
dymki 4 szt
miód 2 łyżki
czosnek ząbki 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
pestki dyni 4 łyżki
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz 4 smaki

Mięso umyj,osusz,pokrój na kawałki.Chili i dymki oczyść,posiekaj.Czosnek przeciśnij przez praskę.Olej wymieszaj z sosem sojowym i octem.dodaj keczup,czosnek,chili i dymki.Przypraw solą i imbirem,pieprzem,papryką i zielem angielskim.Marynatą posmaruj żeberka.Przełóż do miski,przykryj i wstaw do lodówki na ok.5godzin.Żeberka wyjmij z marynaty,osusz.Ułóż w żaroodpornym naczyniu.Marynatę wymieszaj z miodem posmaruj mięso.Piecz 30-40minut w temperaturze 180stopni.W trakcje pieczenia żeberka smaruj pozostałą marynatą.Pestki zrumień na suchej patelni.Posyp gotowe danie.Podaj z duszoną dynią lub piure ziemniaczanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 07.08.2011 22:43
godne polecenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak