Sposób przygotowania

Mięso umyj,osusz,pokrój na kawałki.Chili i dymki oczyść,posiekaj.Czosnek przeciśnij przez praskę.Olej wymieszaj z sosem sojowym i octem.dodaj keczup,czosnek,chili i dymki.Przypraw solą i imbirem,pieprzem,papryką i zielem angielskim.Marynatą posmaruj żeberka.Przełóż do miski,przykryj i wstaw do lodówki na ok.5godzin.Żeberka wyjmij z marynaty,osusz.Ułóż w żaroodpornym naczyniu.Marynatę wymieszaj z miodem posmaruj mięso.Piecz 30-40minut w temperaturze 180stopni.W trakcje pieczenia żeberka smaruj pozostałą marynatą.Pestki zrumień na suchej patelni.Posyp gotowe danie.Podaj z duszoną dynią lub piure ziemniaczanym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    godne polecenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !