Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 200 g
olej 1 łyżka
biała kiełbasa 800 surowa

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa na zimno

Kiełbasę opłukać, osuszyć i ułożyć spirale na patelni. Smażyć z obu stron na oleju. Gdy się zrumieni, nakłuwać widelcem co 2 cm, gdy wypływający płyn odparuje, przewrócić na drugą stronę i ponownie nakłuć i odparować płyn. Usmażoną kiełbasę zdjąć z patelni, a na pozostałym tłuszczu usmażyć plasterki cebuli. Nałożyć cebulę na kiełbasę. Schłodzić. Podawać z sosem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

forgielka 04.05.2011 10:35
równie ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak