Sposób przygotowania

Ser pokroić na plastry o grubości centrymetra do dwóch (ja miałam plastry duze wiec
kazdy jeszcze przekroiłam na pół). Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce. Czynnosc te
powtórzyc 3 razy, dzieki czemu ser bedzie dobrze chroniony przed wylaniem się w oleju. Tak przygotowany ser wstawiam na 10 minut do zamrazalnika zeby stwardniał (gdzies
kiedys dawno temu to wyczytałam i od tego czasu ser mi sie nie wylewa). Smażę w głębokim tłuszczu do przyrumienienia panierki jakies 15-30 sekund. Uważac bo dłuzej to zaczyna sie wylewac. Mozna we frytkownicy.

Ser wyszedł idealny. Z chrupiącą skórką i płynącym wnętrzem. Do tego smażone palsterki ziemniaków z piekarnika i sos tatarski. Wspomnienie Słowacji we własnym domu. Cos bezcennego. :)

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    jeszcze nie robiłam sama ,ale jadłam pycha
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja podobne frykasy jadam w Czechach, bo akurat mam pod nosem, więc często jeździmy :))
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jak jeździmy wiosną na smardze na Słowację to zawsze sobie zamawiam :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny pomysł z tym zamrażaniem sera. Wypróbuję !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Też takie robię - jest super
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !