Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 15 dag
masło 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały 15 dag
cukier waniliowy 1 opak
jajko 2 szt
rabarbar 1 kg
płatki migdałowe 5 dag
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Masło pokroić na płatki, wyrobić z mąką i proszkiem do pieczenia, zmielonymi migdałami, cukrem, cukrem waniliowym, jajkami. Uformować kulę, włożyć na 30 min. do lodówki. Ciasto wyjąć, rozwałkować, ułożyć na blasze. Położyć na nim obrany i pokrojony rabarbar. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min. Wyjąć, posypać płatkami migdałowymi i cukrem pudrem, wstawić do piekarnika jeszcze na 10 min. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 19.09.2011 18:29
super
owca441 12.05.2011 21:32
pyszny
jogobella23 11.05.2011 08:49
pycha
kochanyptysiu 29.04.2011 08:22
az slinka cieknie
ziutula
ziutula 25.04.2011 18:36
pyszne smakowitości....
Krystyna32 24.04.2011 07:39
świetny pomysł
MAŁGORZATA108 12.04.2011 21:02
Jakoś mnie te płaty rabarbaru nie przekonują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak