Sposób przygotowania

Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy pozostałe zioła i przyprawy.
Wszystko razem mieszamy i zalewamy olejem lub oliwą, do uzyskania gęstej masy. Masą smarujemy boczek i odkładamy dolodówki na co min 12 h. Po tym czasie pieczemy w 180°C ok. 45-60 minut.Nie jest konieczne dodawanie do pieczenia dodatkowego tłuszczu, ponieważ boczek ma go wystarczającą ilość. W trackie pieczenia mozna do niego dorzucic ziemniaczki i miec gotowy obiad.
Tak upieczony boczek smakuje od razu na ciepło ale jeszcze lepiej na drugi dzień po schłodzeniu. Rodzaj przypraw mozna zmieniac w zaleznosci od upodobań. Można tez zrobic go w postaci rolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    basiulka20088

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    zdjecie nr 2 nie jest moje i nie wiem czy ten bczek zostal wykonany wg mojej rceptury. wnioskuje o jego usuniecie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Przepis wykorzystam na Wielkanoc! Dzieki!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ale apetycznie sie zrobiło...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda apetyvcznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    ląduje w ulubionych
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    smacznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    smacznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !