Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój sposób na martadelę

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Martadela
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser żółty
olej do smażenia
pieczarki
cebula
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mój sposób na martadelę

Drobno pokrojoną cebulkę smażymy na patelni, dodajemy do niej pokrojone w kostkę pieczarki i przyprawy do smaku (sól i pieprz). Wszystko razem smażymy.
Martadelę kroimy w plastry i podwójnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy ją z obu stron na rozgrzanym oleju.
Gdy będzie już prawie gotowa to układamy na niej cienko pokrojone plasterki sera. Na chwilkę przykrywamy patelnię pokrywką- aby ser się stopił. Na stopiony ser nakładamy warstwę wcześniej przygotowanych pieczarek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 16.02.2013 21:52
smaczny ten Twój sposób :)
Seba 15.11.2012 09:54
pycha
IKrakowianka 31.10.2012 21:31
fajny przepis
romanrafal
romanrafal 14.10.2012 08:49
smaczne
jogobella231
jogobella231 16.04.2012 21:14
fajne
BozenA 11.01.2012 15:29
mmmm
BozenA 11.01.2012 15:29
mmmm
jeta72 08.10.2011 17:51
fajne
MAR3STA 12.05.2011 23:58
apetyczna!
kome 08.05.2011 14:54
dobry sposób
jarek4 03.05.2011 15:28
smaczne
misia53 28.04.2011 15:28
....z pomyslem....
accee 16.04.2011 23:03
Polecam
Krystyna32 13.04.2011 02:23
smaczne
ben-ka 12.04.2011 10:54
No i obiadek z głowy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak