Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasz kuskus z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
kuskus 1,5 szklanki
cenula 2 szt
kukurydza 1 puszka
przyprawa do zup 2 łyzki
pieprz
sól
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kasz kuskus z pieczarkami

Pieczarki pokroić w plasterki, wyłożyć na mocno rozgrzaną patelnię i zrumienić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyc na oleju. Ugotować kuskus w wodzie z dodatkiem maggi. Gdy kasza wchłonie wodę, dodać pieczarki, kukurydzę i cebulę. Podgrzewać razem kilka minut na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.02.2014 09:00
robię podobnie, bardzo smaczna
forgielka 01.06.2012 08:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak