Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
cebula 1 szt
kapary 30 g
korniszony 80 g
sos sojowy
sól
rostbef wołowy 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z wołowiny

Mięso uskrobać lub posiekać. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem, odcisnąć. Kapary i korniszony posiekać.
Mięso wymieszać z 3 łyżkami oliwy, uformować 4 okrągłe porcje, w środku każdej zrobić wgłębienie. Ułożyć mięso na talerzykach, we wgłębieniach umieścić po 1 surowym żółtku, a wokoło rozłożyć posiekane kalmary, korniszony i cebulkę. Razem z tatarem podawać na stół oliwę, sos sojowy, sól, pieprz do doprawienia potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak