Sposób przygotowania

Zrobić zaczyn z drożdże, cukier, mleko ciepłe, i 30 dag mąki zostawić na chwile aż zacznie rosnąć. Jajko , żółtko i śmietanę roztrzepać, to wlać do ciasta odsypać resztę mąki czyli 40dkg i wlać roztopioną margarynę, wszystko to zarobić.
Ciasto wyłożyć na stolnicę i zrobić \" rulon \" ( jak bagietka) pociąć na części. Każdą część rozkładamy i wkładamy w środek truskawki, zlepiamy. Pieczemy w piekarniku w temp. 180\'C ok 20-30 min. Można podać z cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Coś pysznego.
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    lubie takie ;)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie są pyszne;]
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    idealne letnie sniadanko
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie racuszki
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha racuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !