Sposób przygotowania

Filety płuczemy osuszamy i kroimy na kawałki,skrapiamy sokiem z cytryny,posypujemy solą i pieprzem i mąką,odstawiamy na 10 min.Cebulę i czosnek obieramy i siekamy,paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w drobną kostkę.W rondlu rozgrzewamy dwie łyżki oliwy,wkładamy kawałki ryby i smażymy na rumiano z obu stron,wyjmujemy posypujemy mieloną papryką.Na pozostałej oliwie podsmażamy na szklisto cebulę z czosnkiem,dodajemy paprykę i smażymy aż zmięknie.Dodajemy pomidory wraz z zalewą,rozgniatamy je widelcem i doprawiamy ziołami oraz pieprzem,dusimy razem 5 min.Następnie wlewamy jeden litr wrzątku,wkładamy pokruszone kostki bulionowe i mieszając doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 min,wsypujemy bardzo cienki makaron nitki najlepiej wermiszel i mieszamy.Następnie wkładamy usmażone kawałki ryby i gotujemy zupę jeszcze 5 min uważając by makaron się nie rozgotował.Na koniec posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !