Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki z maślanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1kg
masło 15dag
tłuszcz 5dag
cukier 80dag
jajko 2
amoniak 1dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki z maślanki

Maślankę gotować z cukrem aż zbrązowieje.Dodac do ciepłego jeszcze syropu przyprawy i tłuszcz do rozpuszczenia .Po całkowitym przestudzeniu wbić jajka,wsypac mąkę i wlać rozpuszczony w mleku amoniak .Dokładnie wymieszać .Wyłożyć na blachę i piec na dowolnym ogniu ok 60min.Ciepłe pokroić w kwadraciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak