Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowy jeżyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 1/2szkl
mąka krupczatka 1szkl
margaryna 1kostka
cukier 1 1\\2szkl
jajko 3
mleko 1\\2szkl
proszek do pieczenia 1łyżeczka
kakao 6łyzek
migdały 5dag
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowy jeżyk

Margarynę ,cukier ,mleko i kakao zagotować(odlać jedną szkl na polewę).Ostudzić,dodać 3całe rozbite trzepaczką jajka,cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Po dokładnym wymieszaniu przełożyć ciasto do wąskiej formy wysmarowanej masłem i piec na wolnym ogniu .Jeszcze gorące ciasto oblać polewą (wcześniej zageszczoną 2 łyżkami kakao).Lekko zastygająco powierzchnie naszpikować smażonymi ,obranymi z łupek migdałami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 29.11.2011 20:07
kiedyś robiłam jak dzieci były małe
ronald88 31.07.2011 09:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak