Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 20 dag
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki
olej 1 łyżka
Kminek mielony Prymat wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
karp ok. 1 kg
kapusta kiszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z kapustą

Rybę wypatroszyć i zetrzeć solą. Grzyby pokroić, podsmażyć na maśle i dodać posiekaną cebulę. Kapustę opłukać, odcisnąć, pokroić i wymieszać z cebulą i grzybami. Na patelni rozgrzać olej, włożyć kapustę, mieszając podgrzewać, aż odparuje cały płyn. Doprawionym nadzieniem wypełnić karpia. Rybę włożyć do brytfanki i posmarować masłem. Piec 40 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 05.11.2013 09:12
pyszny karpik
Grażyna13 03.10.2013 13:07
Ciekawy przepis :)
sara1 01.10.2013 08:38
uwielbiam karpia
dorotka0000025 26.01.2013 13:25
ciekawy pomysl
traktorek 04.01.2013 16:20
karp z kapustą fajne połączenie
Iwusia 07.09.2012 17:35
bardzo fajny przepis
alaaa 05.09.2012 19:34
ciekawy przepis,karpia z kapustą nie robiłam
ben-ka 18.07.2012 09:30
ciekawy przepis,tak karpia nie robiłam.
Norgiusz 31.05.2012 13:49
super
olkaaa 28.05.2012 07:40
ciekawy przepis
Krystyna32 03.04.2012 08:26
extra
Motorek 14.12.2011 11:53
pycha
mirosława4 28.10.2011 20:56
extra!
irenka 07.09.2011 20:42
świetne
Kopiko1983 16.06.2011 06:27
Pyszne danie! Mniam...
Ania67 14.06.2011 14:11
super
Rybciia 04.05.2011 22:18
super!!!
ziutula
ziutula 26.04.2011 21:19
pychota.....
jeta72 15.04.2011 20:57
Smaczna ta rybka na pewno;)
MAR3STA 15.04.2011 18:59
świetny pomysł a kolejne święta;)
gacopierz23 12.04.2011 21:07
na prawdziwki muszę poczekać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak