Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bajerkoniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
masło 20 dkg
cukier puder 2 szklanki
butelka wódki
cukier wanilowy
sól
brandy 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: bajerkoniak

Żółtka utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym i maleńką szczyptą soli na puch,a następnie dalej ucierać,dodając po jednej łyżce masło o tem. pokojowej.Gdy już powstanie jednolity krem,mieszając powoli dodawać alkohol.Można podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 07.05.2011 16:25
ekstra
Emilia22 17.10.2010 15:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak