Sposób przygotowania

Pieczarki umyj dokładnie i pokrój w plastry.
W międzyczasie gotuj makaron – powinien być al dente.
Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek z dodatkiem oleju sezamowego, dodaj pieczarki i smaż ok. 3 min. Dodaj czosnek i smaż jeszcze chwilę. Wlej na patelnię wermut i gotuj kilka minut, aż alkohol odparuje. Dodaj śmietanę i mascarpone. Wymieszaj całość, oprósz solą i pieprzem.
Na talerzach ułóż czarny makaron, na nim biały sos. Danie posyp czarnym sezamem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    tylko u siebie raczej bym nie znalazła takiego makaron:(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie widzialam czarnego makaronu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    eleganckie danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !