Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rzepa z winegretem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzepa 200 gram
sól
świeże zioła 30 gram
kapary 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: rzepa z winegretem

Rzepę pokroić w plastry grubości 1 cm i ugotować w osolonej wodzie, tak by nie była zbyt miękka.
Sos: Zioła oczyścić, opłukać, osuszyć i wraz z kaparami bardzo drobno posiekać.
Olej rozmieszać w salaterce z octem, solą, pieprzem i cukrem. Dodać zioła i kapary, wymieszać.
Jeszcze ciepłą rzepę polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.09.2012 21:49
samo zdrowie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak