Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brabanckie ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1kg
cebule 3
margaryna 3łyżki
ser gouda 35dag
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Brabanckie ziemniaki

Ziemniaki ugotowac w mundurach z łyżka soli i kminku.Zostawić do wystygniecia ,obrac ,pokroić w plasterki .Cebule posiekać drobno i usmażyć na margarynie na złoty kolor .Na tarce zetrzeć ser gouda i gałke muszkatołową .Pokrojone w plasterki ziemniaki układać w garnku na cebuli ,posypywać tartym serem ,gałka muszkatołową ,pieprzem,solą ,bazylia i tymiankiem.Górną warstwe powinien stanowic ser i parę kawałków masła lub margaryny.Piec w piekarniku.Podawac z ostra sałatka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak