Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz cielęcy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1 kg
mąka 9 dkg
tłuszcz 10 dkg
cebula 15 dkg
śmietana 15 dkg
Wywar:
sól do smaku
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz cielęcy

Mięso umyć,podzielić na dwa kawałki,posolić,oprószyć mąką,obsmażyć. Przełożyć do rondelka,dodać wywar,podsmażoną cebulę, przyprawy i dusić do miękkości. Ze śmietany i mąki pozostałej po oprószeniu mięsa sporządzić zawiesinę, podprawić sos, zagotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 13.04.2011 00:01
smaczy musi być;)
KasiaK90 12.04.2011 09:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak