Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę i wrzucić 200 gram margaryny,zagotować.Następnie dodać 2 szklanki mąki i energicznie mieszać.Zdjąć garnek z ognia i ciasto ostudzić.Ostudzone ciasto zmiksować z 5 jajkami.Ciasto nakładać małymi porcjami na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę.Piec do 30 minut w 220 stopniach.
Krem do tortów zmiksować z 250 ml mleka i 50 gramami margaryny.
Wystudzone ptysie przekroić i nałożyć do ich środka gotowy krem do tortów.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ładne ptysie Ci wyszły.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałości
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Smakowicie wyglądają :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !