Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe ptysie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1 kostka
mleko 250 ml
woda 1,5 szklanki
krem do tortów truskawkowy 1 opakowanie
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe ptysie

Do garnka wlać wodę i wrzucić 200 gram margaryny,zagotować.Następnie dodać 2 szklanki mąki i energicznie mieszać.Zdjąć garnek z ognia i ciasto ostudzić.Ostudzone ciasto zmiksować z 5 jajkami.Ciasto nakładać małymi porcjami na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę.Piec do 30 minut w 220 stopniach.
Krem do tortów zmiksować z 250 ml mleka i 50 gramami margaryny.
Wystudzone ptysie przekroić i nałożyć do ich środka gotowy krem do tortów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 28.05.2012 14:15
Smakowicie wyglądają :)
Marzena34 12.03.2012 19:41
wspaniałości
Marzena34 12.03.2012 19:41
wspaniałości
monika154 05.05.2011 06:59
palce lizać
Olaa 23.04.2011 11:29
pyszne
anemon 15.04.2011 08:22
Ładne ptysie Ci wyszły.
Gosia40 12.04.2011 10:26
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak