Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gyros

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
cebula 1 szt
przyprawa do gyrosa 1 op
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
kukurydza 1 puszka
śmietana 50 ml
gorący kubek cebulowa 1 opakowanie
olej

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gyros

mięso kroimy w kostkę, cebule również, razem smażymy do miękkości. wsypujemy przyprawę gyros, mieszamy, odstawiamy na godzinę. paprykę kroimy w kostkę, lekko podsmażamy. miękkie mięso i paprykę przekładamy do garnka. dodajemy odsączoną kukurydzę i śmietanę. gotujemy 5 minut, zupę cebulową gotujemy wg przepisu na opakowaniu. wlewamy do garnka z zupą mięsną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 11.04.2011 17:33
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak