Sposób przygotowania

Dynię oczyścić z pestek i miąższ pokroić w kostkę.cebulę i czosnek również pokroić.Na dużej patelni rozgrzać masło,dodać oliwę i zeszklić cebulę i czosnek.Dodać dynię i smażyć ok.25 minut,często mieszając.Przełożyć dynię do dużego garnka,zalać mlekiem i bulionem.Gotować ok.40 minut.Jak dynia będzie miękka to ją zmiksować,Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.Zupę można podawać z małymi grzankami zrobionymi na maśle.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jestem bardzo ciekawa jej smaku
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dyniowej z mlekiem jeszcze nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię taką pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !