Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puree grochowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 75 dkg
masło 40 gram
mąka 40 gram
sól do smaku
słonina wędzona 40 gram
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: puree grochowe

Groch płuczemy i namoczony zostawiamy na całą noc,następnie gotujemy go w tej samej wodzie w której był namoczony,gdy przestygnie przecieramy go przez sito.Z masła i mąki robimy zasmażkę rozprowadzamy wodą z gotowania grochu i mieszamy,doprawiamy do smaku solą.Słoninę i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy i dodajemy do puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 11.12.2011 10:31
Super przepis
Reda 08.12.2011 11:29
Rewelacyjny przepis.
Robert10 18.08.2011 09:48
fajne
Krystyna32 30.06.2011 17:17
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak