Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglana zapiekanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 200 gram
mleko 1 szkl
masło 30 gram
jajko 2 szt
cukier 100 gram
śliwki suszone 200 gram
sól do smaku
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglana zapiekanka

Kaszę ugotować na sypko w mleku i 1 szklance wody,z dodatkiem masła i soli.Pozostałą część masła ucieramy z żółtkami, cukrem i cynamonem.Przestudzoną kaszę połączyć z masą jajeczną,dodać ubitą pianę z białek i pokrojone w paseczki śliwki.Wszystko razem mieszamy.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok 25 minut w temperaturze 180st.C nie przykrywamy.Przed podaniem posypać cukrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 29.11.2013 16:17
niedoceniana kasza jaglana, super przepis
Justa32 12.07.2013 21:54
nie jadłam jeszcze takiej
Motorek 15.06.2013 12:18
bardzo fajna
Krystyna32 10.08.2012 15:07
extra
ziutula
ziutula 15.05.2012 15:04
lubię kaszę
Ania67 09.06.2011 11:41
Muszę koniecznie zrobić
ben-ka 14.05.2011 21:33
Kasza jagla na tak długo u mnie leży w szafce,a tu prosze taki przepisik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak