Sposób przygotowania

1. Drożdże rozprowadź w letnim mleku. Przesiej mąkę. Dodaj cukier i przyprawę do piernika. Powoli dolewając mleko z drożdżami oraz wystudzonym i stopionym masłem, wyrób ciasto, odstaw na godzinę.
2. Do ciasta dołóż orzechy laskowe i rodzynki. Rozciągnij na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz ok 30 min w temp 175 stopni. Posmaruj lukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    brzmi smacznie :) można jeszcze dodać szczyptę cynamonu, jak ktoś lubi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię ciasta drożdżowe.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pieknie wyrosl
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !