Sposób przygotowania

1. Boczek pokroić w małą kostkę tej samej wielkości. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, stopić, wyjąć. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w małą kostkę. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz ze smażenia boczku, dusić na małym ogniu kilka minut, aż jabłka zrobią się szkliste.
2. Do jabłek włożyć skwarki z boczku, posypać majerankiem, dokładnie wymieszać. Chleby pokroić na małe kromki, na każdy nałożyć mieszankę jabłka z boczkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ale fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    super,muszé takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !