Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z sałatką ryżową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
pomidorki koktajlowe 12 dag
bazylia 1 pęczek
pieczarki 10 sztuk
kiełbaski drobiowe 5 sztuk
olej 2 łyżki
sos azjatycki 75 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z sałatką ryżową

Ryż gotować 20 min w osolonej wodzie.Pomidory podzielić na połówki lub ćwiartki.Bazylię opłukać,osuszyć,listki oderwać od gałązek.Ryż odcedzić,przemieszać z pomidorami i bazylią.Przygotować szaszłyki; grzyby oczyścić,kiełbaski pokroić na kawałki.Na patyczki nadziewać na przemian kawałki kiełbaski i pieczarki.Olej rozgrzać,smażyć szaszłyki około 10 min ze wszystkich stron,skropić sosem azjatyckim.Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.06.2012 10:57
super
romanrafal
romanrafal 02.12.2011 15:47
świetne
kate.500 23.11.2011 07:40
pycha
Justyna70 26.09.2011 22:01
fajna propozycja!
ronald88 28.07.2011 10:50
fajne
Tika4444 17.06.2011 10:14
same pyszności
Haneczka1 13.04.2011 16:57
zapowiada się smakowicie :)
Robert10 11.04.2011 15:42
lubię takie szaszłyczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak