Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik gotowany na spodzie z biszkoptów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser mielony 1 kg
jajko 2
cukier kryształ 1 szkl.
masło 1
mąka ziemniaczana 2 łyżki
rodzynki 5 dag
migdały 5 dag
skórka pomarańczy 5 dag
biszkopty okrągłe
brzoskwinie w puszce 1 szt
galaretka brzoskwiniowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sernik gotowany na spodzie z biszkoptów

Masło stop.Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę,wymieszaj z mąką ziemniaczaną i twarogiem.Przełóż do garnka.Dodaj stopione masło i mieszając, gotuj na małym ogniu.ok.15min.Dołuż bakalie wymieszaj . Tortownice wyłóż biszkoptami.Zalej ciastka ciepłą masą serową odstaw sernik do całkowitego zastygnięcia. na ostygnięty sernik ułuż brzoskwinie i zalej tełżącoł galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 14.04.2011 22:56
lubię takie serniki na zimno;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak