Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet szwajcarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 45dag
bułki 2
jajko 5
masło 3łyżki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet szwajcarski

Wątróbkę umyć i przekręcić przez maszynke do mięsa razem z namoczonymi w mleku odciśnietymi bułkami.Dodać jajka,masło,sól,pieprz i startą gałkę muszkatołową .Masę dobrze wymieszać ,wyłożyć do formy i zapiec w piekarniku lub ugotować w kąpieli wodnej (czas 2godziny od momentu zagotowania sie wody)Pasztet mozna spożywać na gorąco lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak