Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka po węgiersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 60dag
wędzony boczek 20dag
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka po węgiersku

Boczek pociąć w cienkie plastry i smażyć ,aż stanie się szklisty .Zdjąć z patelni ,a na pozostałym tłuszczu smażyć szybko nie solone plastry wątróbki ,obtoczone w mącę .Po obsmażeniu ułożyć na każdym kawałku wątróbki plaster boczku i podtrzymywać jeszcze na ogniu.Posolić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.04.2011 12:56
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak